Polietilena clasica este cel mai popular si cel mai utilizat plastic din lume, folosit la confectionarea de sacose de cumparaturi, folii de plastic, jucarii, sticle de plastic si multe altele. Exista multe avantaje ale utilizarii polietilenei pe pietele comerciale si industriale. In functie de domeniul in care este utilizat, ambalajul de polietilena poate fi creat pentru a functiona bine in aproape orice stare. In acest articol o sa aflati tot ce trebuie sa stiti legat de polietilena clasica si daca iti este de folos in domeniul tau de activitate sau daca ai nevoie de alt material.
Polietilena este alcatuita din hidrocarburi saturate nepolare cu greutati moleculare foarte mari, de aceea este considerata ca fiind un plastic partial cristalin. Cu cat cristalinitatea polimerului este mai mare, cu atat densitatea si stabilitatea chimica a acestuia sunt mai mari, de aceea polietilena se foloseste in diverse domenii precum packaging, constructii, domeniul alimentar si multe altele
Avantajele polietilenei clasice
Polietilena are numeroase beneficii, motiv pentru care a fost folosita pentru a produce multe produse de-a lungul anilor.
Datorita capacitatii bune de absorbtie a impactului si de amortizare a vibratiilor, este una dintre cele mai bune solutii in aplicatii de ambalare si transport, deoarece articolele sunt mai bine protejate.
Polietilena este rezistenta la apa si durabila, acest material deteriorandu-se mai greu atunci cand este expus elementelor naturale sau chimice in comparatie cu alti polimeri.
Este un bun izolator electric, oferind rezistenta electrica dar se poate incarca electrostatic, de aceea adaugarea de agenti antistatici va preveni acest lucru.
In functie de grosimea polietilenei, aceasta poate fi aproape transparenta pana la opaca. Claritatea polietilenei cu densitate redusa (PE) o face potrivita pentru ambalare.
Polietilena ca HDPE poate fi reciclata si transformata in alte produse noi, ceea ce este mai rentabil decat fabricarea unui produs nou.
Polietilena are un interval de punct de topire de 120 pana la 180 de grade Celsius pentru densitatea medie spre inalta si 105 pana la 115 grade Celsius pentru polietilena cu densitate mica. Proprietatile bune de rezistenta la caldura permit utilizarea acestuia la temperaturi ridicate si scazute.
Tipuri de polietilena
Polietilena cu densitate redusa (LDPE) este un material foarte flexibil, cu proprietati unice de curgere, care il face deosebit de potrivit pentru pungi de cumparaturi si alte aplicatii. LDPE are ductilitate ridicata, dar rezistenta la tractiune scazuta, ceea ce este evidentiata prin tendinta sa de a se intinde atunci cand este tensionata.
Polietilena liniara cu densitate redusa (LLDPE) este foarte asemanatoare cu LDPE, dar ofera avantaje suplimentare. Mai exact, proprietatile LLDPE pot fi modificate prin ajustarea constituentilor formulei, iar procesul general de productie pentru LLDPE nu consuma asa multa energie.
Polietilena de inalta densitate (HDPE) este un material plastic robust, moderat rigid, cu o structura cristalina. Este frecvent utilizat in plastic pentru cutii de lapte, detergent pentru rufe, cosuri de gunoi si placi de taiat.
Polietilena cu greutate moleculara foarte mare (UHMW) este o versiune extrem de densa a polietilenei, cu greutati moleculare cu un ordin de marime mai mare decat HDPE. Poate fi filata in fire cu rezistenta la tractiune mai mare decat otelul si este frecvent incorporata in veste antiglont si alte echipamente.
Moviplast comercializează produse din polietilena de joasa si mare densitate. Printre produsele de top comercializate se regasesc pungile (sacosele), care se produc de catre compania noastra, folosind aparatura de ultima generatie. Acestea se pot personaliza dupa nevoile clientilor atat ca dimensiuni dar si ca design, si pot fi imprimate in maxim 6 culori.
Moviplast, calitate si respect pentru natura!
Pentru mai multe detalii si comenzi
- https://www.moviplast.ro/cerere-oferta/
- (+40) 251.435.420 | (+40) 351.402.405
- (+40) 747.115.529
- office@moviplast.ro
- Str. Banu Stepan nr. 1A, Craiova