Polietilena verde este un material regenerabil, reciclabil si durabil din ce in ce mai folosit in industria productia ambalajelor din platic, ce are la baza nu derivati ai petrolului, ci etanolul din trestia de zahar braziliana, fiind 100% reciclabila in sistemele actuale de reciclare a plasticului.
In prezent, Braskem furnizeaza polietilena verde din surse regenerabile catre diferiti parteneri din Brazilia si din lume, care opereaza in diferite segmente ale industriei.
Ambalaje polietilena verde – informatii generale
Polietilena verde este produsa in complexul petrochimic Triunfo din Rio Grande do Sul (RS), situat in regiunea de sud a Braziliei, intr-o fabrica cu o capacitate de productie de 200.000 de tone pe an.
Pentru viabilitatea productiei de polietilena verde, Braskem a investit 290 de milioane de dolari in fabrica de etilena verde, care consuma etanol de trestie de zahar. Transformarea etilenei verzi in polietilena verde se realizeaza prin aceleasi metode ca si polietilena clasica.
Beneficiile ecologice
- Fiecare tona de polietilena verde produsa capteaza si retine CO2 din atmosfera, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera;
- Polietilena verde este un material reciclabil in acelasi lant folosit pentru reciclarea polietilenei traditionale.
- Polietilena verde are in general aceleasi calitati ca si polietilena clasica, insa are in plus avantajul reciclarii si al reutilizarii.
- Ambalajele din polietilena verde sunt utilizate pentru a atrage mai multi clienti. Majoritatea apreciaza firmele care ofera un ambalaj ecologic, care poate fi reutilizat si reciclat in detrimentul ambalajelor de plastic, deoarece denota seriozitate si grija fata de mediul si fata de consumatori.
Tehnologie, inovatie si durabilitate. Polietilena verde este rezultatul acestei combinatii.
Polietilena verde pastreaza aceleasi proprietati, performanta si versatilitate de aplicare a polietilenei de origine fosila – ceea ce faciliteaza utilizarea imediata in lantul de productie a materialelor plastice. Din acest motiv, poate fi, de asemenea, reciclata in aceleasi conditii ca si polietilena clasica.
In prezent, sunt disponibile urmatoarele familii de polietilena verde: polietilena de inalta densitate (HDPE) si polietilena liniara de joasa densitate (LLDPE) care acopera aplicatii de ambalare rigida, flexibile, capace si inchideri, pungi, si altele. Incepand din ianuarie 2014, familia de polietilena cu densitate redusa (LDPE) face parte, de asemenea, din portofoliul de produse, acoperind aplicatii suplimentare de ambalare.
Ambalajele din polietilena verde – sunt o alternativa la polietilena obisnuita, oferind posibilitatea de a va imbunatati acreditarile ecologice utilizand un material care este regenerabil, reciclabil si durabil, fara a face compromisuri.
Polietilena verde poate fi utilizata pentru fabricarea tuturor ambalajelor oferite in prezent de catre compania Moviplast.
???????????? ????? ?? ??????? ?? ???? ????? ?? ????? ??????? ???? ???????????:
- folii (de uz general, antistatice, V.C.I, avertizoare, etc);
- pungi (cu fund rotund, cu clapa sau fara adeziv, pentru servicii de curierat, etc);
- sacose (tip maieu, banana, cu bretele, cu gura intoarsa);
- saci (anticondens, V.C.I, destinati ambalarii de produse congelate, etc);
- saci destinati transportului deseurilor periculoase certificati ADR
Moviplast, calitate si respect pentru natura!
Pentru mai multe detalii si comenzi
- https://www.moviplast.ro/cerere-oferta/
- (+40) 251.435.420 | (+40) 351.402.405
- (+40) 747.115.529
- office@moviplast.ro
- Str. Banu Stepan nr. 1A, Craiova