Povestea noastra

Infiintata in anul 1993 , Moviplast SRL a ajuns repede si a ramas in topul producatorilor de ambalaje din polietilena din Romania. Intreaga productie a anului 1994 privita ca tonaj este realizata acum in mai putin de 3 saptamani , firma ajungand sa prelucreze anual peste 2300 tone polietilena si polipropilena.

Determinata de dorinta de a face export, atunci cand multa lume nu cunostea nimic legat de sistemul de management al calitatii, respectiv in anul 1997,  SC Moviplast SRL  a obtinut certificarea ISO 9001. In anul 2003 a fost certificata ISO 14001 iar in 2005 a fost certificata OHSAS 18001. Un adevarat pionier al certificarilor, in luna septembrie 2018, Moviplast SRL a fost recertificata conform standardelor ISO 9001/2015, ISO 14001/2015 si ISO 45001/2018.

In dotarea firmei exista in momentul de fata 12 linii de  extrudare pentru folii  LDPE ( una in 5 straturi, una in trei straturi, restul monostrat), 5 linii de extrudare pentru folii HDPE, 29 masini de confectionat saci si pungi, 4 masini de imprimat in 6 culori, doua linii de reciclare a deseurilor tehnologice. In sectorul extrudare folii se lucreaza 24 ore in fiecare din cele 7 zile ale saptamanii.

In prezent, SC Moviplast SRL este recunoscuta ca unul dintre cei mai importanti producatori de ambalaje flexibile din Romania, preocuparea de crestere a productiei pentru export fiind insa o prioritate absoluta pentru departamentul sau comercial. Aproximativ 30-35 % din productia de ambalaje fabricate de Moviplast SRL este exportata in tari precum Germania, Olanda, Suedia, Belgia, Austria, Elvetia, Franta, Bulgaria . Cu unii dintre partenerii externi, relatiile comerciale au depasit deja 18 ani.

Pe piata interna, Moviplast SRL colaboreaza in principal cu firme din industria de automotive, cu producatori industriali care folosesc ambalajele livrate pentru ambalarea produselor proprii ,fiind insa recunoscuta si apreciata si pe piata sacoselor de inalta si joasa densitate. O insiruire a principalilor clienti ai firmei poate fi vazute pe acest site.

In anul 2018, COFACE Romania a acordat Moviplast SRL certificatul EXCELLENT SME ROMANIA, un certificat de performanta in afaceri pentru intreprinderile mici si mijlocii bazat pe tehnologia Safe Signed. Urmare activitatii desfasurate acest certificat a fost reinnoit in 2019, 2020 si 2021.

Din 2015, Moviplast SRL isi desfasoara activitatea intr-o noua locatie, unde dispune de spatii de productie moderne  totalizand peste 5500 m.p la care se adauga 900 m.p. spatii administrative. Cifra de afaceri anuala variaza in jurul a 6 milioane de euro iar numarul de angajati depaseste cifra de 100 persoane.

Principalele grupe de produse pe care firma le poate executa din LDPE, LLDPE, MDPE si HDPE, sunt urmatoarele:

  • folii polietilena ( clasice, stabilizate UV, antistatice, anticorozive V.C.I, avertizoare, termocontractibile);
  • pungi polietilena (cu fund drept, cu fund rotund, cu clapa si adeziv, cu inchidere definitiva pentru servicii curierat);
  • sacose (tip maieu, banana, cu bretele, cu gura intoarsa) inclusiv sacose biodegradabile si oxobiodegradabile;
  • saci polietilena ( cu fund drept sau inclinat, cu snur);
  • saci gunoi menajer;

Toate  produsele pot fi imprimate in 1-6 culori, inclusiv in policromie. Firma prelucreaza de asemenea BOPP si CPP.

In toti cei 23 ani de activitate, firma a inregistrat profit si nu a avut niciodata obligatii de plata restante catre bugetul de stat sau bugetele locale. Multiplele premii obtinute de SC Moviplast SRL pe parcursul evolutiei sale indiferent cel ce le-a acordat (Camera de comert si industrie, Consiliul national al IMM-urilor din Romania, organizatori ai unor targuri si expozitii)  oglindesc atat seriozitatea firmei cat si comportamentul sau social, preocuparea continua pentru a ramane printre cei buni.

In anul 2003, Moviplast SRL a castigat locul 1 la categoria intreprinderi mijlocii pentru implicare in activitati filantropice si pentru comportament social responsabil (organizator fiind Camera de Comert Americana in Romania si Asociatia pentru Relatii Comunitare. In anul 2018, COFACE Romania a acordat Moviplast SRL  Certificatul Ecellent SME Romania , un certificat de performanta in afaceri pentru intreprinderile mici si mijlocii, bazat pe tehnologia SafeSigned.

In anii 2015 -2017, CREDITINFO a recunoscut Moviplast SRL ca una dintre cele mai puternice companii din Romania ( doar 5,6% dintre companiile romanesti au indeplinit conditiile la acelasi nivel). In anul 2017, Camera de Comert si Industrie Oltenia, a acordat Moviplast SRL, trofeul de excelenta pentru clasarea timp de 19 ani consecutivi in topul firmelor din judetul Dolj.

Moviplast SRL  este membru in colegiul de conducere al Camerei de Comert si Industrie Oltenia iar la nivel national, reprezentantul  sau indeplineste functia de vicepresedinte al Asociatiei prelucratorilor de mase plastice din Romania (ASPAPLAST).